Assistem
Dit project is begonnen omdat ik nieuwsgierig was naar mijn eigen plan en werk gedrag. Ik begon met het documenteren van mijn eigen productiviteit. Ik begon met het verzamelen van twee verschillende datasets. De eerste is de zachte data, waar ik verschillende invloeden en factoren bij die bijvoorbeeld mijn productiviteit op die dag konden beïnvloeden bij hield. Bijvoorbeeld vertraagde treinen, locaties, lessen, goede nachtrust of mijn humeur. Ook gebruikte ik een to do lijst die ik aan het eind van de dag evalueerde door op te schrijven wat ik die dag werkelijk deed, om het te vergelijken. 
De harde data heb ik verzameld via de RescueTime-app die mijn activiteiten bijhoudt op mijn laptop. Van de uitkomst van de data heb ik een regelset gecreëerd voor mezelf. Ik merkte op dat mijn planning continu veranderde omdat mijn situaties en stemmingen steeds wisselde. Mijn planning begon zich te gedragen als een algoritme.
Ook ben ik er bijvoorbeeld achter gekomen dat ordenen, organiseren en plannen een therapeutische waarde heeft voor mij. Hoe zou mijn onderwerp 'productiviteit' zich ontwikkelen in een toekomst van dataïsme? Een toekomst waarin alles meetbaar is. Naar aanleiding van mijn onderzoek en experimenten bedacht ik het planningsysteem Assistem. Een hulpmiddel wat jongvolwassenen helpt met het herstellen van een burn-out. 
Het systeem gedraagt zich als een persoonlijke assistent en past zich op emoties en situaties aan, die invloed kunnen hebben op zijn of haar productiviteit. Met het idee in mijn achterhoofd dat er op een dag systemen zullen bestaan die ons op persoonlijk niveau kunnen helpen met ons dagelijks leven maar ook onze struggles. Een toekomst waar mens en systeem continu leren van elkaar.