Millennial Dance
De Millennial Dance vertegenwoordigt de nieuwe norm van precariteit voor de millennial generatie. Deze dans is een statement tegen de sociale en politieke systemen die het moeilijk hebben gemaakt om een stabiel leven te creëren. Door te dansen kun je meer te weten komen over de achtergrond van jouw worstelingen. De Millennial Dance is waar de dans met het systeem begint. En het belangrijkste is dat deze generatie zichzelf niet langer de schuld moet geven.
Tijdens deze minor heb ik een experiment gedaan. Ik ging kijken in hoeverre mijn vriendenkring voldeed aan het lijstje van ‘de volgende fase’. Terwijl ik dit uitvoerde voelde dit niet goed. Dit is de norm als het gaat om denkpatronen waar Millennials mee te maken hebben. Dit is een praktische manier om te kijken naar het probleem. Hierdoor wilde ik focussen op het emotionele aspect dat de onzekerheid van deze generatie voerde.
Om meer grip te krijgen op het onzichtbare systeem dat bestaansonzekerheid veroorzaakt bij de Millennials heb ik een concept map gemaakt. Dit legt bloot hoe ingewikkeld het systeem. Maar ook tot hoever dit in de geschiedenis reikt. Dit was super interessant om te onderzoeken.
Aan het eind van Minor Powerplay hebben we met zijn alle een expositie georganiseerd in de TestSite Meent. Hier kwam de dans tot leven. Dit was super tof!